Tuesday, July 27, 2010

My Officemate a.k.a My Housemate's Pinky Wedding

The wedding was held on 25th July 2010 at Dewan Alwy, FRIM, Kepong. gambar bawah ni time dah petang. sebab tu tak ramai orang.

Kami konvoi dari ofis coz majoriti tak tau jalan ke sana. ceh korang, kata orang KL/Selangor. ceh! :D. kami sampai sana ngam2 jer. pengantin baru sampai n acara bersilat sume tengah berlangsung. tak sempat nak tengok pown. nak snap pica pengantin tengah duduk tu pown tak sempat. budak2 tu la datang lambat. haishh.

Masuk jer dalam kami terus dibawa ke meja VIP. i suka u :P. yer la kami ni sume officemate dia. mesti la dapat layanan istimewa :D

The menus. nasi beriani + ayam goreng berempah + sambal sotong + dalca + acar + papedom + buah oren. seronok la kitorang duk meja ni. nak tambah berapa kali pown takde orang nak kesah. haha. tapi aku makan sikit jer ok.

Ala time ni jer la aku nak langgar pantang makan nasik pown kan. bukan banyak, tak sampai 1 senduk pown :P. rugi la datang kenduri kalo tak jamah even sikit kan ;)

Ha cukup pink tak? nice kan kaler baju dia. "Memang tak sia2 la Ida kau ambik kaler ni :D". sangat menarik perhatian n sangat cantik. so b2b di luar sana, kalo nak pakai baju macam ni, silalah ke Butik Alfinaz. nak alamat klik SINI. baju dia memang cantik2 la. ada lagi saiz lain. kawan aku ni laki bini XS. hehehe. oh lupe nak gitau. dia just sewa baju jer dekat Alfinaz. mekap, pelamin, deko dewan sume orang lain. just to inform la yer.

Adakah aku mengikut tema? definitely yes!! naseb baik ada baju pinjam ni. kalo tak mesti aku dah tak ikot tema dah :P. sedondon i u. buleh tukar tempat ni. opppss larikkkk. hahaha. Mr Busy takde baju kaler pink. mungkin akan dibeli kemudian :D

Aku tau dia seronok jadi pengantin sebab sume orang pown nak ambik gambar dia. haha. well sape tak suka kan ;). bila jadi pengantin tak makan pown takpe dah kan. janji gambar penuh limapuloh album. kehkehkeh.

Full view on the pelamin. mata aku tengok macam kosong sket la. kalo tambah bunga dekat bahagian atas panel tu mesti lagi berseri kan? sebenarnya ada kejadian pelamin hampir roboh disebabkan oleh sekumpulan tetamu yang bersungguh2 ambik gambar duduk atas pelamin. kecoh kejap. naseb baik tak runtuh. kalo tak abes la pengantin jadi bridezilla. haha.

Adakah abang seksafon (apa jenis ejaan la) ini caught your attention? for me, yes. aku suka sangat dengan idea ni. tak pernah lagi la setakat ni aku tengok orang main seksafon dekat kenduri kawen. best ooo. feeling2 romantik gitu. insyaAllah nak book dorang for my majlis nanti. abang ni pown hebat tau. merdu mendayu jer tiupan seksafon dia. awww i suka u. tak sabar tak sabar. ok sila sabar :P

And now time for bergambar dengan pengantin di atas pelamin. those are my officemates and the boss with their wives n daughter and sorang kawan pada officemate aku. tersesat pulak dalam ni :D. tengok aku sorang jer yang betul2 ikut tema. ha riak riak. hehe.

Lepas ni turn kami pulak. berdebar u nak duduk atas kerusi tu :P

See see. sama kaler :P. hmm.. lepas ni dah tak boleh la macam dulu. duduk pown dah asing2. takde dah nak wat carpool hari2 gi keje. hampir 2 tahun jugak la aku duk serumah ngan dia ni.

Some of my officamates. aku nampak kurus kan?

Dah gemuk balik. haha. lama jugak la kami duduk kat sana tu. sejam lebih jugak la. maklum la dia kawen bukan selalu. kan?

Pantang nampak kamera la dia ni.. aku nak candid jer sebenarnya. tapi dia nampak jer even aku duk jauh. haishh. laki dia dah jauh ke depan.

The cake. ni aku pelik sikit la. mana pergi fondant cake yang dia order tu? heran bin ajaib. takpe nanti dia dah masuk ofis aku selidik :P

And that is the door gift. 4 pieces of rose shape chocolate. dia order from HERE. aku yang tolong carikan, aku tau la :P. harga sangat reasonable. boleh negotiate sampai ke lubang cacing. hehehe.

Bunga telur dip for selected guests only yer.

Dah balik baru teringat nak ambik gambar banner dia. gambar kecik sebab kereta tengah gerak. tak sempat la uit. banner ni tempah dekat Gedung Kad Kahwin.

Tengok, sume info pasal majlis dia aku tau kan? hebat tak? maklum la most of the time memang aku yang temankan dia.

And last but not least..

Gambar kami. dah lama ooo tak ambik gambar gedik2 macam ni. sila maafkan :D. muka kami ada iras tak?

Got some infos from this entry? good. that is the reason i blog for ;o)

So Tata.

4 comments:

iedayah said...

sweet luvly pink =p...ckit nye yang u mkn nasi..

mysarah said...

nak kawen u.. tak nak kawen nanti nampak macam ikan buntal! haha

AiyuOsman said...

eyhh.. sy ada tnmpk mjls ni time p jacob walk of life arituh..hehe.. glemer pngntin cz rmai yg nmpk bunting dia..hee

mysarah said...

aiyu: ha betul masa tu ada jacob walk of life kan. patut la kat situ macam baru lepas event jer. pesal korang tak pergi jer kenduri tu ramai2. haha