Wednesday, July 14, 2010

Gedung Kad Kahwin

Semalam temankan my friend to this Gedung Kad Kahwin (website dia tak updated. still under construction). dia nak buat bunting. mulanya owner cakap the price is RM50 per banner. tapi semalam pergi dia cakap RM45 plak. so 2 banner baru RM90. murah kan? tapi takpe, i dapat free jer u. sebabnya aku wat booking dekat Pameran Pengantin. promotion. kalo ikut aku takde banner pown takpe. tapi dah orang nak bagi aku ambik jer la. lagipown free. tapi bukan kat kedai ni la. bakal proceed ke kedai ni, Grazine.

Ni Gedung Kad Kahwin punya buku rasmi. haha. aku tak tau nama. tapi kalo nak tengok design2 yang available, tengok jer kat kedai dia. comel2 la semuanya. banyak sangat sampai tak tau nak pilih kau. aku dah pernah datang sini, once.

Kedai dia ni dekat Kompleks Puchong Perdana. dorang memang selalu join Pameran Pengantin. so maybe familiar la kot di kalangan b2b.

Kad kartun ni memang comel2 betul. geram aku.

Shaking la plak gambar ni. maklum la ambik gambar curi2. haha. mana la tau tokei kedai tak benarkan kan. ni antara kad yang sangat ekslusif. lawa giler tapi tak jelas plak. ingat yer, kad lawa harga pown lawa la. for me plak, bersederhana cukup.

So Tata.

18 comments:

Meey@ said...

u nak ke grazine?
nnti update cerita pasal kad disana ya!!=)

mysarah said...

meeya: ok i will =)

Nora a.k.a Aira said...

hehe kad lawa pun harga pun lawa =) i suka la kad kartun2 tu...hehe jgn lupa juga update grazine =)

mysarah said...

nora: me too love that kartun kad. comel giler. ok nanti once i g sana, i update k

farahfatihah said...

kartun kad sangat fancy tp tunang n parent xbg huhuhu

si kecil said...

my: saya punya kad kawen..eh perasan pulak dah ade kad kawen..i mean kad kawen impian ada kt gedung kad kawin. dah jatuh centa ms nmpk kt pameran rituh. too early utk booking..over la kan tarikh lg setahun. haha..grazine tu tak penah dgr. update ye.

mysarah said...

farah: tu la tak sume orang akan setuju benda macam ni. maybe sebab adat kemelayuan kot

mysarah said...

si kecil: i pown dulu berkenan giler dh kat sini coz dh jumpa kad yg i nak, cantik n murah (murah jer cukup). tapi bila tengok grazine tu lagi berkenan sebab more to english concept n yes cheaper. nanti i update ;)

mysarah said...
This comment has been removed by the author.
hana yoriee said...

owhh..harga kad dia lawa eyh?? huhu..budget tuk kad ciput je..=p boleh tanye harga lawa kat gedung tu paling murah berapa yea mysarah?

si kecil said...

my: saya punya kad kawen..eh perasan pulak dah ade kad kawen..i mean kad kawen impian ada kt gedung kad kawin. dah jatuh centa ms nmpk kt pameran rituh. too early utk booking..over la kan tarikh lg setahun. haha..grazine tu tak penah dgr. update ye.

mysarah said...

hana: me also bajet ciput :P

kad lawa tapi murah yer. tak pasti plak. tapi ada craft paper harga 35sen sekeping for 1000pcs. dia banyak range harga. better pergi situ sendiri for clearer view ;)

hana yoriee said...

owh..yg tu hana dh penah tgk..masa kt pameran..tak berkenan ler plk..yg kt grazine pny nmpk cm best jer..nnt review yea..

mysarah said...

hana: same goes to me la hana. mulanya bila tgk pamphlet dh berkenan dah dekat craft paper tu tapi material dia tak elok. sebab tu i pilih grazine coz kertas dia pown ok utk harga 35sen tu. update pasal grazine sure will!

@ty_farEd said...

u dah pergi garazine...?? memang murah sangat kan... i pon asal nyer wat kat situ.. tapi i jumpe kedai yang kat area klang tu yang lebih kurang murah jugak.. n lagi banyak piLihan... tapi.. kalo u suke kat garazine tu pon ok.. memang tersangat lar murah... :)

mysarah said...

aty: jangan jangan jangan aty!! tolong jgn cakap coz i memang cepat terpengaruh!! hahaha. maybe i proceed jer dengan grazine coz dapat bunting free ;). lagipown i nak yg simple n murah jer. i takot klo i pegi tempat lain mula la jdi lalang nk yg vogue2. hahaha.

i've read ur blog pasal u tukar vendor tu :D

jihan musfirah musa said...

hehehe...hai saya pon baru jer g kat tempat ney for tempah my kad kawen..memang byk yg cantik2 n cute2 last saya pilih yg simple jer...;p

mysarah said...

jihan: i prefer the simpler one jugak. kalo terlalu cantik harga pown canteq sangat nanti :D