Wednesday, July 14, 2010

Shopping at Mydin USJ 1

Orang USJ, orang Shah Alam or orang2 yang sekitar dengannya, tak perlu kot nak pergi jauh2 cari bunga artificial. jom kita serbu Mydin dekat USJ 1. dekat tempat lain maybe ada tapi aku tak sure la yer. sini memang banyak sebab bahagian kawen2 ni baru bukak. dulu kat bahagian ni specialise untuk IT products. but maybe kurang sambutan. so sekarang dah tukar channel :D

See the flowers, banyak kan? cantik2 plak tu. macam2 kaler ada. majoriti bunga ros la. bunga lain ada jugak tapi aku tak tau nama. bunga2 dia still in good condition coz maybe bunga baru lagi.

Yang dah siap gubah pown ada (yang gantung tu). harga? tak perasan. tapi untuk bunga kecik2 macam kat bawah ni memang sangat murah. just RM1.90 untuk sebatang bunga (12 kuntum).

Gambar kabur coz guna henpon (macam biasa). saiz dia tak la kecik sangat.

Ok yang ni lagi clear kot saiz dia coz ada model b2b yang bajet pemalu. konon! eh dia kawen this coming 25th July tapi masih banyak benda yang tak settle. giler kental ah dia ni. ok sila jangan contohi :D

Kat bahagian ni bukan jual bunga jer. ada dulang hantaran, stand bunga pahar, bekas2 kaca. tapi tak banyak sangat la. yang paling banyak bunga telur kot.

Tengok. bertingkat2. ala2 dekat Nilai jugak la. harga? lebih kurang jer.. and kawan aku tadi tu bought these for her flower girls.

Hair band yang sangat comel. ada kepala mickey dekat situ ;). murah giler ok. RM2.90 untuk 1. tapi kalo beli borong (1 dozen) just RM15.++. giler banyak beza. separuh harga tau. highly recommended.

Yang ni plak saje jer nak tayang gambar daun sirih plastik yang kawan i dah beli. beli dekat kedai Sin Yin at Semua House. price at RM8.80 for 50 pieces. yang besar sket dalam RM10.++. oh lupe nak gtau. dekat Klang tempat aku biasa pergi tu pown ada jual jugak :)

So Tata.

10 comments:

Meey@ said...

sarahhh..tq for this info.
boleh terjah nanti!!yeayyy!

mysarah said...

sharing is caring dear!! lagipown itu la tujuan blogger macam kita ni kan ;)

farahfatihah said...

wahh the flowers look like real!!!

mysarah said...

farah: that was my first reaction selain banyaknya!! hehe

Nora a.k.a Aira said...

cantek2 la tengok..Insya Allah ada rezeki sampai nanti =)

ElyaElmo said...

barang2 Mydin mmg murahhhhhhhhhhh :D i likeeee

PurPLe LaDy AiFA said...

murahh nye rm1.90... tp kn i aritu cr bunga kt mydin penang, xde byk choice mcm neh.. =(

mysarah said...

nora: u duk area mana? datang sini silap2 terserempak. hehe

mysarah said...

elya: mydin sahabat sejati sejak kecil lagi. haha

mysarah said...

purple lady: selalu kan jadi macam tu. sometime bila kita dh beli baru la jumpa yang better. tu la pentingnya kena survey. tapi takpela janji kita suka kan =)