Thursday, June 3, 2010

Emas Putih vs Emas Kuning

I loved white gold!! dari dulu lagi memang aku suka giler. tapi ramai menentang bila masuk bab nak beli. emas putih lebih mahal if compare dengan emas kuning, tapi kalau nak jual, harga jatuh n boleh susut sehingga 80%. quite a waste there. tapi kalau kita fahami balik konsep cincin kahwin/tunang, it is a gift. a gift from the loved one. so takkan kita nak jual? beli untuk pakai, untuk simpan. cincin tanda ikatan kasih. patut ke pikir pasal jual or nak gadai?

Lain orang lain pendapat. ya mungkin betul bila terdesak, anything can happened. tapi bagi aku, gadai or jual cincin kawen would be the last choice. gila nak pikir pasal tu? nonsense.

One more thing, white gold and platinum = tidak sama.

Couple Ring. so sweeeeet ;)

Simple yet nice. i love it!

Hilang seketul diamond tu, menangis berlagu Badarsila la kau.

Tak suka sangat. batu2 tu sume macam berebut nak show off diri masing2. crowded.

A ring with a diamond. its more than perfect!

I really adore those designs. women and diamond. its a faith ♥

So Tata.

6 comments:

ZiraZin said...

mmmm....betulll...wanita n diamond x lehh nk pisahkan...mmg nice n sweet sgt design nyerr...more simple more nice the design i think...hehheheheehee....like a simple n nice design lollll...

mysarah said...

kak chik, kalo lah buleh cincin dengan diamond tu, i sanggup kawen skrg jugak u!! hahahaha. gatal. yes simple is better ;)

cik ieza said...

heee taste kite same la ring white gold! paling suke design yg diamond sbijik tuh..mmg cun =)

mysarah said...

yes diamond sebijik sudah cukup kan. banyak sangat bling2 tu kat jari nanti berat pulak. hehe

luvira said...

maaf mengganggu, juz bagi pendapat..untuk emas putih yang harganya susut sehingga 80% tuh hanya emas putih 350..kalau nak beli emas putih yang ada nilai, sila cari yang 750...

;)

mysarah said...

luvira: oh thanx dear. gud info! ;)