Wednesday, August 11, 2010

Bulan Madu

Honeymoon.

Majoriti b2bs yang merancang untuk majlis perkahwinan mesti merancang sekali untuk honeymoon kan? but not for me. bukan apa, aku taknak bebankan kepala otak Mr Busy susah payah pikir pasal ni. nak kawen dah pakai ribu riban punya duit pastu ada hati lagi nak pikir pasal honeymoon? oh no no no. kami bukan orang kaya duit sepah2.

Nak kawen ni pown abes keluar semua duit simpanan tahu? selesaikan yang wajib dulu. nak berjimba-jimba bersuka ria lepas selesai majlis baru kita pikir. banyak ooo duit nak pakai. nanti lepas kawen nak masuk rumah baru pulak. nak reno apa yang patut. duit lagi! nak beli perabot. duit lagi! nak beli perkakas rumah. duit lagi! nak beli pampers anak. duit lagi! eh eh lajak plak :D. everything is about money ok. nasib baik kentut tak payah bayar.

Perkahwinan adalah perancangan untuk masa depan. jadi sebelum kita membuat sesuatu keputusan, think it twice. more is better!

Fantasia Bulan Madu: Cameron Highlands sudah ok for me ;)


So Tata.

24 comments:

rose said...

betul2..banyak benda kene fikirkan..berkahwin ni bukan tuk sehari dua nyer planning..tapi planning jangka masa panjang.. =)

Nora a.k.a Aira said...

betui betui betui (nada upin ipin) =)

Dear Sarah, kalo u jadi naik Cameron Highlands bgla tau, insya Allah nora boleh tolong for cheaper and nice accodomation =)

jihan musfirah musa said...

g honeymoon yang ada pakej honeymoon punyerla best tau including candlelite dinner n bla2 yg romantik siap ada strawberry dip wit choc for yg dihantar ke bilik trus!!hik3.....kita berdua jer tau...(hasutan jahat plez jgn terpedaya hehehe..;p)

farahfatihah said...

honeymoon bukan semestinya lepas kawen..t ada bajet lebih pergilah..bg rewad tuk diri sendiri n pasangan =)

@ty_farEd said...

yeah..betul tu.. sumernyer duit...cukup lar ngan kenduri kawen yang beriban2 kuar...
honeymoon kat umah pon besh... :p asalkan ngan suami tercinta kan... ~ngeeee

iedayah said...

i sokong mysarah..xhoneymoon pn xpe..yg penting nnt u dpt brsama slu ngn ur future husband dear..yg wajib tu lg penting..=p

mysarah said...

rose: yes it is. jika diizinkan tuhan, nak bersama sampai bila2 :')

mysarah said...

nora: laa ingatkan nak sponsor tadi. hehehe.

ok im looking forward for that. nora ada homestay ke kat sana?

mysarah said...

jihan: memang siyes i terpedaya!! heheh. ish tak sabar mau honeymoon ni. strawbery coklat, yummy!

mysarah said...

fara: honeymoon ni reward utk diri kita n pasangan kan. after penat lelah for majlis, we need some rest ;)

mysarah said...

aty: awwww im blushing. haha. kalau duk umah maknanya hari2 la kita honeymoon! hehee

mysarah said...

iedayah: selesaikan yg wajib dulu kan. kalau ada rezeki nak ke mana2, insyaAllah boleh direalisasikan :)

missCHOKODOX said...

sarah dear..wat a coincident..my big day date is on 4th dec..n his side lak on 11 dec..sama2 la kita menghitung hari yek.. :)

mysarah said...

misschokodox: oh really? i takut ni banyak lagi tak buat!!

Nora a.k.a Aira said...

haha nak sponsor xde rejeki lg hik2 =) xlah.. my fiance keje sana so dia ada alot of info la utk mcm2 tmpt.. =) kalo nak tau apa2 bgtau ek =) aritu member minta tolong dia gak cari tmpt2 yg ok dan murah :)

mysarah said...

nora: oh really? ok nanti apa2 i'll get to u. tak sabar nih! ;)

.: an :. said...

btl tu... xsemstinya perlu honeymoon. at lease kite plan utk wat xtvt bersama... sesuatu yg berkualiti... itu pn dah memberi mkna... kn? =D

ElyaElmo said...

my...samaa laa..elya pun beli ticket konon2 g honeymn tuk pun bukan extactly lepas wedding kiterang pun..ha3..:P
better nora cepat2 buuking jee ke mana2..dlm msia pun ok..air asia tgh murah ni :P

Reen Tart Nenas said...

en b saye pun cakap, lepas dah kawen nanti lagi senang nak berbulan madu. bukan semua org bertuah dan mampu kan lepas majlis jer terus honeymoon?

mysarah said...

an: kat umah pown boleh honeymoon hari2 kan? :D Quality of time, not quantity of time ;)

mysarah said...

elya: ohhh cannot think about honeymoon yet la elya. nak settle kawen dulu, then nanti nak masuk umah baru plak. huhu. kalo elya nk sponsor boleh gak :D

p/s: eh i sarah la bukan nora :P

mysarah said...

reen: setuju sangat! bukan sume orang mampu n dah ada bajet untuk yang tu :D

Sha said...

uwaa aku pon xbncang sgt psl ney ;p ade geng!

mysarah said...

sha: owoh honeymoon dumoh pong takdok masalah :D