Friday, August 6, 2010

Home Sweet Home

Finally.. after waiting for almost more than 2 years, our home sweet home sudah siap (boleh bayangkan tak aku senyum sampai telinga? :D). even ni rumah Mr Busy, still jugak aku nak ngaku rumah aku. lantakkk. ala hak suami hak isteri jugak kan. hak isteri hak isteri la. ha mula la tu nak drama. cis.

Our future home sweet home (serius aku teruja giler!!). i love the house very2 much. the design is ok for me. the colour, the size. just nice for pasangan yang baru mula nak membina family. cepat2 la dapat anak *dah mula meroyan*.

I love the gate. exactly like what i dream for. design n kaler ala2 kayu. nanti grill sume nak bodek Mr Busy pasang design yang sama la :D. ingat yer before moving in all your stuffs ke rumah baru, sebolehnya biar ada grill dulu. for security. selebihnya kita berserah ;)

"Encik rumah, saya tak sabar nak park kereta dekat laman kamu :D".

Boleh tanam pokok cili kan? haha. sengal. this is end lot. so ada sikit extra tanah dekat tepi. boleh park 2 bijik kereta dekat laman. nombor rumah kami? RAHSIA!! haha.

Seriously i prefer single storey house. seram kot duk rumah besar tapi penghuninya 2 orang jer. sebenarnya malas nak mengemas. haha.

Yang ni pulak rumah owner tanah. dia bijak. tanak ambik duit. tapi mintak rumah. 11 unit rumah tu jadi milik dia. tapi rumah ni lain sikit dari rumah lain sebab they have 4 bedrooms n 2 bathrooms. rumah kami just ada 3 bedrooms n 2 bathrooms jer. sebab tu la dekat belakang takde pagar (rumah kami ada). seram oo takde pagar :D. dengar cite dia nak letak harga RM190K++. kaya ooo kalo dia leh jual sume. jutawan wa cakap lu. "Abg jual la murah2 dekat saya". dan2 abang. hahahahampeh!

Oh yer ada playground jugak dekat sini. still berbalut plastik lagi. fresh from the oven u. n dengar cite jugak insyaAllah hujung bulan 11 ni dah boleh duduk ;)

Ya Allah aku bersyukur di atas rezeki kurniaanmu..

So Tata.

31 comments:

jihan musfirah musa said...

eee...bestnyer dh der rumah baru...jeles ar...;p

Nora a.k.a Aira said...

aah nora jeles juga hehehe jeles baik ek hehe em dear, susah x prosedur nak beli rumah? xde pengalaman lg ni hehe =)

mysarah said...

jihan: im happy u know! takpe jihan nanti ada rezeki sure jihan pown boleh ;)

mysarah said...

nora: i takde pengalaman jugak sebab bukan i yg beli. tapi i tgk bf i mcm susah jugak la. asyik bank panggil jer. n yang paling pening, asyik kuar duit jer. ada jer benda kecik2 yg kena bayar tau. tu yg paling pening tu

Cik Belle said...

bestnyer mysarah! dah ada rumah.. whee! boleh start berangan-angan nak mendeco pulak lepas ni. huhu

mysarah said...

belle: ha itu la pasal. itu la yg seronok sgt tu. buleh la nak start wat survey nk deco plak. hehehe

rose said...

wah..best nyer da ade rumah sendiri..jeles i..hehe

mysarah said...

rose: alhamdulillah rezeki. kamu pown insyaAllah akan ada jugak one day nanti :)

@ty_farEd said...

waaa....dah ade umah dah..!!! sangat dengki i sekarang ni..!!! huhu..
i macam pernah tengok jer umah u ni.. kat mane ek sara..??

yUmIe said...

Sara, it's so nice..lps kawen je trs ade rmh sndri.xyah ssh2 nk sewa kn..sye pulak yg teruja nk tau sara msk rmh bru nt cmne..haha..

farahfatihah said...

babe, tepi tu leh tanam sili, serai,daun pandan, pokok kari huhuhu jimat babe

iedayah said...

wa..ctiknye umah bru u dear..i sokong farah..blh tnm mcm2 jenis pkok n blh jimat..dpn umah tnm pkok mangga ea dear..redup ckit..hihi

sk said...

bestnya dh dpt rumah!!! bleh main deco2 pulak pasnih! =)

mysarah said...

aty: ala umah u skrg kira ok apa. cantik dh u deco tau. ni dekat jalan kebun. pernah tgk yer?

mysarah said...

yumie: jgn kata u, i ni dh terover teruja dh tau. siyes tak sabar! hehe.

mysarah said...

fara: ahahaha. tau takpe. pasni leh jadi businesswoman jual sayur plak. ahaha

mysarah said...

iedayah: i baru ingat nak tanam pokon krismas! haha giler over

mysarah said...

sk: jari ni duk gatal dh nk search for home deco. hal kawen lom settle lagi dh gedik nk deco umah. haha

@ty_farEd said...

paatut lar i macam pernah tengok..!!! waahh..dah dekat ngan umah family i tu...tapi umah family i dekat ngan kote kemuning... nanti ley ar i datang beraye...biler mau pindah..???!!!
wedding i u jangan tak datang lak..hahaha..dah kire jiran ni...~ngeee

Sya Sakura said...

betul lah tu.. rumah husband, rumah kamu juga!! heheh.. selamat decorate rumah baru! :)

mysarah said...

aty: umah bakal kak ipar i pown dekat kota kemuning la syg aty!! hehehe. insyaAllah kenduri u sure i dtg ok. lepas kawen insyaAllah terus pindah. tu pown klo ada rezeki nak pasang grill dulu. kita jiran! o yeahhh :D

mysarah said...

sya: rumah husband rumah kita juga! suka statement u. hehe. tak sabar ni nk decorate rumah :P

♥S@R@♥ said...

seronoknyeeeeeee..cantik lak tu..
tahniah ea ;)

mysarah said...

sara: thanx dear :)

gincuitumerah said...

bestnyer..kamu sudah ade..saya belum siap agi..huhuhu

mysarah said...

umi: insyaAllah tak lama lagi la tu ;)

masmOna said...

bestnya mysarah dah ada rumah!!seronok nih.pasni boleh cite pasal deco rumah pulak ngehe =) tapi jgn tinggal pasal kawen sudah hihi

mysarah said...

masmona; betul la u. duk pk pasal umah, pasal kawen tetiba diabaikan. hahaha

Lala said...

eh, sarah! i tau, i tau!
ni kat kawasan shah alam kan. jalan kebun ke ape kan, kan?
baru sabtu lepas g tengok umah kat situ. semua dah abis dibooking!

oh, kalau tidak. kita boleh berjiran!hehee

mysarah said...

lala: yes u r correct, jalan kebun! hehe. yg umah bf i beli ni dah 2 tahun lepas. yg u nak tengok tu maybe projek baru nak mula. under same contractor but lain fasa. umah dorang memang laku giler tau. maybe sebab takde projek terbengkalai. so orang pown yakin ;)

a'ah la kan. kalo tak boleh hai hai hari2. hehe

missbutterfly said...

wah..syok nye dah ada rumah!! :)