Tuesday, August 10, 2010

Hantaran & Progress

To the Groom:
  1. Sireh junjung
  2. PSP
  3. Perfume ♥done
  4. Kasut
  5. Belt ♥done♥ + Wallet ♥done
  6. Jam
  7. Tafsir + Sejadah
  8. Toiletries
  9. Coklat
  10. Kek
  11. Buah

To the Bride:
  1. Sireh junjung
  2. Cincin + Gelang ♥done♥ + Duit Hantaran
  3. Handphone + Jam
  4. Kasut ♥done♥ + Handbag ♥done
  5. Perfume ♥done
  6. Telekung ♥done
  7. Coklat
  8. Kek
  9. Buah

So those will be our hantarans. 9 berbalas 11. lebih sikit jer sebab kami tak buat majlis bertunang. all the deco will be done by me myself, insyaAllah. at first aku cakap dekat mak nak buat bunga telur sendiri:

M: Pandai ke T buat?
A: Pandai la mak.. lawa oooo.
M: Ada masa takpelah.
A: Buat sikit2 la mak ;)

Tak berapa lama lepas tu, datang plak mood nak gubah sendiri sume hantaran. here goes the dialogs:

A: Mak T nak gubah sendiri la hantaran nanti.
M: Pandai ke tu?
A: Ish mak mesti boleh punya. bukan susah pown. letak bunga letak riben siap la.
M: Yer la. dengar memang la macam senang tapi nak membuatnya tu. pandai ke nak gubah biar jadi lawa.
A: Musti buleh punya! senang jer :D
M: Hmm iye lah.

Sume benda aku cakap senang, aku cakap boleh buat. tapi hasilnya? hampehh. haha. hampeh sebab aku belum buat. cuba dah buat nanti. marbeles wa cakap lu. tapi bila nak buat? hahahahampeh!

Mood rajin berkobar-kobar cepatlah datang!

S6 Tata.

14 comments:

MY said...

all the best to you.. InsyaAllah mood rajin berkobar-kobar dtg nnt. (>.<)

♥LAYLA RAHMAN ♥ said...

caiyok!! caiyok!! tihihi

.: an :. said...

insyaallah u can do that... chaiyok dear! =D

@ty_farEd said...

mesti jadi punyer.. kite yang buat die..bukan die yang buat kite... so gud luck dear.. :)

hana yoriee said...

chaiyok! kite pun nak wat sendiri sume..agagaga..

mysarah said...

all above: thanx! mintak2 la sangat mood rajin cepat bertandang :D

masmOna said...

itu la..insyaAllah jadi nye. jgn risau. lagipun dah banyak sgt contoh2 hantaran skg ni. cedok je idea sikit2 kan kalau tak reti sgt hihi. btw, gud luck mysarah =)

Arni Yusnita Ahmad said...

helo dear ;) nice blog u got here.
arnie pun 9 vs 11 jugak but still tak penalize nak kasi apa lol.

Pape pun good luck. tau tak arnie tak wat pape pun lagi nih!!

mysarah said...

masmona: sekarang memang senang nak dapat contoh gubahan. search je kat tenet ni. berlambak2 kuar. tinggal nak ke tak nak jer kan? :D

anyway thanx dear! ;)

mysarah said...

arni: arni u kena cepat! wedding kita just beza about 1 month jer tau. but i know u mesti boleh. i know u can dear! ;)

Reen Tart Nenas said...

sarah, camner nak buat love love tu? :)

mysarah said...

reen: tekan Alt+3. cuba, boleh tak?

nYomeL said...

gud attitude! sentiasa percaya pd diri sendiri. chaiyok sarah! insyaAllah, senang je tuu.. ;)

mysarah said...

nyomel: insyaAllah i can do it. thanx dear! ;)