Wednesday, August 4, 2010

Gara-gara Facebook

Satu malam tu aku berbual2 dengan mak Mr Busy. lebih kurang macam ni la perbualan kami. M=Mak *ehem2*, A=Aku.

M: Hari tu kawan makcik ada cerita masa anak dia punya majlis kawen, dia jemput semua kawan2 dia dekat Facebook (ha sape kata mak2 kita tak up to date?). punya la ramai kawan dia datang tau. pukul 1 tengahari makanan dah abes!!
A: Ha biar betol??!
M: Iye betul.. baru jer berlaku baru2 ni. yer la dia jemput kawan2 Facebook dia. tapi kawan pada kawan dia pown dia bawak. maunya tak ramai.
A: Yeke..
M: Kamu nanti jangan la buat macam tu.
A: Hmmm.. (tak tau nak jawab apa. haha)

Terkelu aku. memang tak komen banyak sebabnya aku baru berniat nak invite all my friends thru FB (yang mana tak bagi kad la). nak buat ala2 event invitation tu la kan. bila dengar cite macam ni what should i do now? tak invite karang ada pulak yang kecik ati. aku ni jenis ati kuman. kecikkkk jer tau. karang ada orang yang ngadu2 tak dijemput mula la aku sentap. rasa serba salah sampai mati. camno ni eh.. korang buat macam mana?

So Tata.

21 comments:

ally said...

lor..x dpt la nak invite ek? saya invite je ms sy khwn dulu..siap buat event utk 2 majlis, mn yg x bole dtg kat jhr, leh dtg kat s'gor..tp, end up, x ramai pon yg dtg..maybe sy buat bukan time ct sekolah kan..so, its up 2 u dear nak jemput ke x..

Sya Sakura said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Sya Sakura said...

heheh.. same case with me.. my mom awal2 dh warning nk jemput dlm 400 org je, sbb senang nk entertain sume org.. maka takde chance i nk jemput sumer org, just jemput yg kwn rapat2 je.. tp cm risau kalau kwn2 yg lain ckp pape, mau menangis i karang kalau ade org komen cmtu.. sentapp ok nanti! huhu..

Tapi i guess maybe awk boleh ckp awal2 dkt kawan-kawan yg lain tu, explain the real situation. So that diorg xdela pikir pape nti. :)

Lala said...

dear, u try baca kat sini,
siapa yang patot di jemput..hehe


http://blog.weddingkami.com/2010/08/03/nak-jemput-siapa-ke-kenduri-kahwin-anda/


hope dpt membantu.

Bakal Puan T said...

yo~aku mmg xjmput kt FB sb aku neh konservetip. aku lagi suke kad. lebih terhormat aku rs bg kad. bab2 jemput xjmput neh, kiter kne ati kering la kot. aku pon mule2 mengalami perasaan yg sama - takot org kecik ati kiter xjmput. tp aku rs org kne paham kiter ada limit jemputan.

(ini isi ati org ati kering mcm den).pe2, diskas ng parents ko.

masmOna said...

susah jugak kalau camni kan? i pun jenis yg rs takbest bila tak dapat nk jemput semua org tapi nk buat camne. ikut je ckp bakal puan T tu, hati kering.

farahfatihah said...

so kecik kan skop , kira betul2 sape yg kamu nak jemput...rata2 kawan kat fb ni kawan yg kita kenal kan?

jihan musfirah musa said...

ha'ahkan cian betul...but anyway thanks a lot to lala for sharing the info...bagusla berguna..;)

Lala said...

sharing kan amik berat,jihan. tips tu pun membantu lala jugak.

Xora said...

lain org lain situasi kot Mysarah. pasal kadang2 if time tu tetamu mmg free, mmg la datang. kalau jemput byk mana pun, if tetamu tak de jodoh nak datang, tetap tak datang. just a thought. tapi apa2 pun, to be on the safe side, sila rancang list tetamu.

mysarah said...

ally: itu la i nak invite2 dekat fb jer sebab kad confirm tak cukup kan utk sume fren. sbb yg dijemput tak sume akan dtg kan?

mysarah said...

sya: that is what im thinking of. risau org kecik ati. tapi tu la kena wat ati kering gila2 kering la ni. haha

mysarah said...

lala: thanx for the link dear. sangat berguna

mysarah said...

bakal puan T: ni kenduri belah laki. kwn2 aku nanti majoriti dtg sini sebab umah aku jauh nun di ganu. so bila bakal mak dah cakap macam tu, kena la ikot kan. karang tak pasal2 majlis tunggang langgang sebab aku. haha. anyway thanx ;)

mysarah said...

masmona: bakal puan T memang hati kering. hehe. akan dipertimbangkan idea tu :P

mysarah said...

farah: betul. kena kira betul2 kasi cukup2 jer. majoriti memang kenal tapi sometime org add i approve jer. haha. so takpe lepas ni i take note ;)

mysarah said...

jihan: yess thanx a lo to LALA!! ;)

mysarah said...

lala: thanx again kamoooo ;)

Lala said...

sharing kan ambil berat..hehe

mysarah said...

xora: yes it depends jugak. tgk keadaan. kadang2 jemputan beribu tapi datang berapa kerat jer kan? kadang2 nasib kadang2 situasi. sudah jot down senarai tapi macam tak cukup jugak kad. cmen ni? haishh :D

mysarah said...

lala: ;))