Thursday, August 19, 2010

Bunga Stokin: Progress

MasyaAllah lamanya aku tinggalkan projek DIY aku yang ni. bila aku tengok je kotak berisi barang2 buat bunga ni takde pown datang keinsafan nak teruskan projek. apa kes!! tak boleh jadi, tak boleh jadi. dah pasang tekad malam ni nak sambung buat bunga stokin! *tepuk2 bahu sendiri. alamak tak sampai :D*

InsyaAllah ada kelapangan aku buat tutorial how to make it ok. aku tau ramai yang dah tau, tapi tak salah berkongsi ilmu. mana tau boleh topup yang mana kurang jelas kan. lagipown aku buat bunga ros. jarang orang buat bunga jenis ni. jadi misi akan diteruskan malam ni!

Kena ikat kaki sendiri dekat tiang jangan kasi ngelat. just 3 months ++ to go. kamu WAJIB risau Sarah. u better watch out!

So Tata.

32 comments:

Nora a.k.a Aira said...

wow..nora suka rose, u should share tutorial nanti ogeh! =)

sarah, kalo u tak ikat biar i ikat kaki u hahaha just joke :p

Insya Alah nak gi ganu bulan ni, nak lawat adik kat gong badak hehe =)

mysarah said...

insyaAllah if ada kelapangan n kerajinan! hehe

eh boleh jugak kalo u nk tolong ikat. lagi afdhal kot! haha

gong badak? dh dekat sangat dah tu ngan umah i. u nak g masa cuti nuzul quran n merdeka ni eh? i balik kampong jugak tau time tu

farahfatihah said...

bunga stokin? ooo xtau pun mcm ne nk buat..so sila lah wat tutorial..

iedayah said...

sarah..xmo ngelat2 lagi..go sarah go..hihi..=p

Miss Maira said...

xsabar pulak nak tgk hasilnye... =) post cpt2!

yUmIe said...

Oo dah lme tinggalkn project ropenye..i ingat u dh siap..come on sarah..plz jgn bermalasa-malasan..hihi..
BTW, my mom pn actually bru siapkn 15 kuntum..skrg dh tapau simpan sume..tah ble lak bru nk smbg agknye..tp i xpe, coz xde any date lg..hihi..

Nora a.k.a Aira said...

yeke Sarah hahaaha bagus la dekat senang nak ingat jalan hehe, Insya Allah tarikh tak decide lagi.. saje kami nak jalan ganu hehe

Hana said...

My friend Mahan will make me roses jugak but dip flower.. but she makes some saje2 guna bunga stokin.. dah jadi bouquet cantik plak.. :) will ask her if she allow me to post the pics.. ok, sarah.. caiyok2..

@ty_farEd said...

hahaha..kelaka lar u ni mysara... :p tak per2.. nanti lepas2 i kawen i tolong u.. hihihi.. chaiyuk..harus gisih ok..!! :)

mysarah said...

fara: ada jugak tutorial kat tenet. tapi tak banyak. mana la tau i punya nanti lagi hebat! haha

mysarah said...

iedayah: tenkiu cayam :D

mysarah said...

miss maira: before ni i dah pernah post pasal bunga stokin yg i buat. banyak lg yg lum siap, dats y nak kena sambung balik ni! :)

mysarah said...

yumie: i ni hangat2 taik kucing! haha. sebab tu sampai sekarang tak siap2. u takpe ada mom yg boleh tolong buat. i ni sume buat sendiri. huhu. mak u pown agaknya macam i kot, hangat2 pastu suam2 pastu sejuk2. hikhikhik

mysarah said...

nora: i thought u kata nak pergi this month eh? :D

nanti senang i nak g skodeng u kat mana2! haha

mysarah said...

hana: serius i nak sangat blaja dengan dia how to make that hb! klo boleh i nk wat sendiri jer. can u give me ur fren's email? :D

mysarah said...

aty: yes i hope sum1 can help me out! tapi lepas u kawen mesti la u sibuk ngan hubby plak. ekekeke

yUmIe said...

haha yela 2 agknye sarah..my mom pn ade mood gak kn..tmbh lak bkn die yg nk kawen..tp klu die xsiapkn mau nanges guling2 i nt..hehe..

Fardilla Fawzi said...

wow susah tak nak buat bunga stokin...agak2 berapa lama u nak siapkan bunga stokin ni...

better u siapkan awal..lg 3 bulan kan...=)

mysarah said...

yumie: eh apa kata u wat sendiri jer? suh la mak u ajar. kurang2 ada backup :D

mysarah said...

fardilla: susah tu tak la susah. just leceh sikit kot. tapi bila dah terer laju jer buat! hehe

dats y la kena siapkan cepat ni. pejam celik pejam celik dah sampai tarikh dia dah. seram! :D

yUmIe said...

die xkasi le sarah..plan asl mmg i yg nk wt.but then,die ckp bia die yg wt..agknye die xcye i wt kot..so i skrg plan nk wt pomander ball sndri.let her do for bunga pahar..hihi..tp i xcari brg lg tuk DIY pomander ball 2..sgt malas nk kua la..+ bln2 pose ni kn..hihi

gadis jumaat said...

mysarah, ai punye barang2 buat bunga pon dah lama terbiar sepiiiiii! dia kena datang angin dia baru rasa nak buat tanpa henti kannn. til then, tengok pon malas! muahaha.

.: an :. said...

chaiyok sarah! blkg u ade pom2 girl tu... ngee...

Nora a.k.a Aira said...

memg bulan ni Sarah cuma date tu yang parents tak decide lg. saje nak berbuka puasa di sana :)

mysarah said...

yumie: mak u cerewet macam i kot! hehehe. takpe2 kalo dia dh offer diri, let her do jer lah. naseb baik ada jugak org nak tolong tau. i ni sume benda wat sendiri jer. uhuk uhuk :D. pomander ball? wow best. i pown nak buat sendiri gak nanti. kabus bulat dah ada, tinggal nak beli bunga jer. jom kita buat! ;)

mysarah said...

gadis jumaat: haaa tau takpe. die kena datang mood meroyan buat sampai tak nak berhenti! haha. now mood i dah datang, so tak lama lagi insyaAllah siap la ;)

mysarah said...

an: pom2 girl? comel. u salah sorang kan? hehehe

mysarah said...

nora: oo lupe lak u duk kuantan kan. bukan jauh pown ngan ganu tu :)

:: aJa :: said...

dear cik sarah..
buat la tutorial..
msti senang je kan buat bunge tu..

*xsabar nk tgk walaupom 99% ai x rajin nk buat..hehehe

mysarah said...

aja: senang jer dear. cuma leceh sikit n memerlukan kesabaran yang jitu :D

hahaha. mane tau after i wat tutorial nanti u jadi rajin nak buat. who knows! ;)

Sha said...

gane rupe bnga stoking mu ney..tnjuk la..nk tiru ni ngeh3x

mysarah said...

sha: mu tengok post lama2. aku pernah post dh b4 ni