Tuesday, August 17, 2010

Holiday or More Pay?

Pagi tadi tengah drive ke ofis, layan Red.fm. n the topic was about Holiday or More Pay?

Terus aku jawab, more pay please! for the time being, i really needs more money. bila dah ada duit, holiday anytime pown boleh pergi. tak perlu risau dah. tapi risau jugak la kot, kalau2 boss tak approve cuti! :D

Nak wat kenduri ni memang pakai banyak duit. yang besar2 tu memang dah kena allocate siap2. yang kecik2 pown banyak jugak! macam2. kadang2 yang kecik2 tu lebih membebankan. benda remeh-temeh yang mungkin kita kurang ambil berat. sebab tu budget tu penting.

Apa pown, ukur baju di badan sendiri!

P/s: Boss tak nak kasi bonus ke untuk orang nak kawen ni. haha

So Tata.

12 comments:

@ty_farEd said...

yeah..betull..ade duit..nak pergi holiday biler2 mase pon tak per... :)

farahfatihah said...

i pun dengar gak pg tadi...harus la kan kalau ada duit wat pe saja boleh...kan? apa2 pun bersederhana..

ally said...

sarah..dahulukan yg perlu dulu k..semoga dpt manage budget dgn baik n x membazir..=)

mysarah said...

aty: dats y i need more pay! :P

mysarah said...

fara: dengan duit buat apa saje pown boleh! (eh ye ke :D) bersederhana lebih baik

mysarah said...

ally: tu yg i risau tu. risau betul takot terover bajet! hehee

Nora a.k.a Aira said...

hehe nora pun sokong 'more pay' huaaaaa dulu2 kan ingat kawen ni senang, sekali bila nak kawen mak haih..hahahaha :p

Ya Allah, murahkanla rezeki orang2 nak kawen ni Ameeeeeeeeeeeeeen =)

mysarah said...

nora: kawen needs looooots of money. tu org kata, takde duit, takyah kawen! haha

Mawar misswateva said...

ermmmm..klu tempat keje u bg bonus kt bakal2 pengantin, bgtau ehh.i pn nk apply kje kt sana!hee=D

mysarah said...

mawar: die takkan bagi bonus untuk "bakal2 pengantin" tapi "bakal pengantin" jer. hihihi

Reen Tart Nenas said...

kalau dapat bonus in advance pun best kan?

mysarah said...

reen: haaa tau takpe. kalo la dapat, separuh wajib simpan! nak kwen la katakan :D