Thursday, August 5, 2010

Weeding. Again

See i rajin pergi kenduri kawen kan sekarang even orang tak officially jemput kita pown. haha tak malu. ini kan azam baru. pastu bila pergi mana2 dah jadi tabiat klik2 snap2. bagus tau. asah teknik photography. tak lama lagi boleh pakai dslr :D

On Saturday, im attending a wedding yang dekat giler dengan rumah Mr Busy. aku kenal la orang tu. pakcik tempat keje lama aku dulu. anak dia kawen. aku tau dia lupe jemput tu. sebab tu aku selamba badak air jer pergi. gila kental azam baru aku kan?

Wedding theme colour? Pink + Merah + Putih kot? sebab scallop dia warna pink. pelamin warna putih + merah. pintu gerbang putih + merah. baju putih. so betul la kot.

Pintu gerbang.

Makan2 cendol yang sedap n nasik. nasik? again? OMG. please stop my appetite thru nasik. makin tak terkawal ni T___T. tak lama lepas tu, here comes the bride.

Sedikit nasihat di sini. please ask a friend or a kid or sape2 saja yang akan pegang ekor baju kamu kalau ia meleret. lebih2 lagi kalau kena jalan dekat atas jalan tar. sure akan tersangkut tau. tak pasal2 mak pengantin pulak yang kena pegang. oh it shouldn't be!

The bride looks gorjes. "Macam anak patung". thats what most guests said. i love the 'cangkuk' kat atas kepala dia tu. really caught my eyes. naseb baik i pakai tudung u. baju dia pown gorjes jugak.

Her husband ;). "Simplenya baju pengantin lelaki. sampin takde. tanjak pown takde. rambut jer dia pacak". hello makcik2 sume. biar la dia. memang dorang choose that way. modern maybe? mata aku tengok ok jer.

The pelamin. full of red roses (artifial pown nice jer kan?).

Wah abang pakai spek. silau yer? haha. some tips here: cuba la wujudkan contras between bride n pelamin. just my amateur thought.

N i got this for the door gift. boleh letak cincin ;)

P/s: Tengok pengantin berarak, aku pulak yang berdebar2. muahaha.

So Tata.

16 comments:

jihan musfirah musa said...

cantiksnyer bride dia...!!!..;)

iedayah said...

dear.sdapnye cendol..sweet je bride nye..i pnh tgk pengantin sendiri pegang ekor kainnye kat tangan.umpama cam pegang handbeg.sian sgt..

farahfatihah said...

a'ah cangkuk tu cantik..mcm ala2 jawa tp modern punya huhu

PurPLe LaDy AiFA said...

cantikkkkkkk baju die, cangkuk die, and make up die... lace die tersgt la menawan tp kain lining tu shining sm mcm kain bj lelaki tu kot...

ok ape lelaki pki mcm tu..during my wedding pon sm ade org ckp2 blakang kte npe pki kot mcm tu, x pki tanjak n sampin segala... saba je la... T_T

sk said...

i setuju psl wujudkan kontra between pelamin & pengantin. baru 'naik' sikit n lg cantik.. :)

mysarah said...

jihan: siyes memang comel! ;)

mysarah said...

iedayah: cendol tu memang sedap. ingat nak tambah tapi segan. haha.

dats y i cakap. klo baju kita nanti ada ekor panjang2 make sure la dh ada backup plan. jgn biar mcm tu jer kan. abes keayuan nanti. heheh

mysarah said...

fara: yup betul. gabungan moden n jawa kot :P

mysarah said...

aifa: yes bride hari tu memang berseri n comel sangat. kecik molek plak tu. baju tu plak memang kena sangat dengan dia. pendek kata i love it lah!

biasa la mulut orang (sebabnya yg biasa cakap macam tu makcik2! hehe)

mysarah said...

sk: yup betul. pendapat i, kalo pengantin nak pakai baju putih jugak, buat la kaler lain utk pelamin kot. or maybe boleh tukar kaler kerusi. right? pengantin harus lebih menyerlah ;)

Sya Sakura said...

a'ah baju dia cantik.. tp husband simple je.. tp ok je tengok..

And i agree with u, kene bagi contrast dgn pelamin. So that dr jauh pon nmpak stand out, kalau tak nti cm blend in dgn suasana je.. klu contrast, nmpak lg cun dlm gmbar.. *in my opinion lah.. heheh..

Nora a.k.a Aira said...

nice bride n groom =) dear...karpet dia memg bercorak tu memg panjang la ek ? nora selalu tgk karpet kosong..ni 1st time nampak corak =)

mysarah said...

sya: kita kan pengantin, kena la outstanding kan! :P

mysarah said...

nora: ha'ah la kan. i baru perasan karper dia ada corak2. memang macam tu la. 1st time gak tgk ni

Khumaera Ismail said...

canteknyeee karpet merah dia..hihihi~ngan pelamin skali.. =)

mysarah said...

khumaera: karpet dia lain dr yg lain kan. sweet