Friday, December 2, 2011

4D Scan of Our Little Junior

Alhamdulillah dapat jugak buat seperti yang dirancang. tak sabar2 nak tunggu 6 months tau? dah siap booking date lah dengan hubby <-- maklumlah orang biziiiii :D

Ok so we did it dekat Klinik Noor Hajar Seksyen 27 Shah Alam (03-51928434). last datang sini dulu, lebih kurang masa 4 months preggy, doc ada cakap tak lama lagi akan sampai mesin scan baru. dah boleh buat 4D scan. terus teruja lah masa tu! terus cakap dekat hubby nanti dah 6 bulan nak pegi scan dekat situ. nasib baik dia ok this time :P

The charges sangat murah! just RM95 for 4D scan + gambar berwarna + cd. worth it kan? just walk-in saje. doctor dia pown best. aku dah biasa dengan doctor ni, Dr Ashikin. doctor lain pown ada jugak but aku selalu jumpa dia lah. a very nice doctor.

Berkobar2 kami nak tengok wajah baby.


But baby malu!!! dia takmo tunjuk muka langsung. nampak sipi2 jer. nampak lah sikit hidungnya, matanya. but the whole face memang terlindung. doc kata sebab muka dia betul2 rapat dengan uri masa tu. alaaa... kaco lah! hohohoho.

Tengok photo dekat atas tu, yang hitam tu nampak macam rambut kan? yes aku pown ingat macam tu! hahaha. but doc kata bukan. katanya tu adalah tulang sekeliling otak dia (kalo tak silap aku lah). ooo gitu hehehehe.

Aku siap boleh cakap depan doctor.

A: Nampak macam sempittt sangat dia kat dalam tu kan doctor?
D: (Tersenyum) Dekat dalam tu lah tempat paling selesa sebenarnya.

Eh? yeke? tak ingat lah time dalam perut mak 26 tahun lepas hohohoho.


Nampak tak dia macam tengah hisap jari? u so comellll :')

Alhamdulillah Dia sempurna, dia sihat. syukur ya Allah :')

Bila dah balik, hubby tak habes2 cakap baby kitorang kurus. dia salahkan aku sebab malas minum susu. hahahaha no komen :D

Baby's gender? eh2 nak tau ke? nak ke? nak ke? ok lah aku gtau. yer nak gtau la ni..............






















































































RAHSIA!!!! wahahahahahaha.

Ala tunggu bulan 3 nanti lah. kasi can la kami nak buat surprise skettt. kami husband n wife dah promise to keep it as a secret dulu. kalo tercakap tu naseb lah hahahaha :D




P/s: Sorry kerna terpaksa menghampakan kalian. nanti2 pown korang dah boleh agak sendiri punya. ramai ahli nujum kat sini ni! hohohoho :P

So Tata.

6 comments:

ReYNa said...

wahh.siap bleh wat video!

aTy _faRed~ said...

nages sebab tak tau jugak gender baby.. ;p
orang nanti buat 4d scan lagi 2 bulan..7 bulan..lewat sangat tak..??

mRs mysarah said...

reyna:
now sume benda dah canggih :)

aty:
kalo ikut pembacaan i, time yg paling bagus untuk buat scan is masa 6-7 months preggy. sebab masa ni baby tak besar sangat lagi. 7 bulan ngam2 la tu

ciksuen said...

bestnye..kite xwat2 pon sudahnye..

safiyyah osman said...

bestnya!xsabaq nk scan jga...hihihih

CikNaa said...

cute! nak scan 4d jugak! =)