Friday, December 30, 2011

Nak Beli Ke Tak Nak, Nak Beli Ke Tak Nak Niiii

Tak boleh tido malam. tak boleh tido malam. tak boleh tido malam teringatkan katil ni oiiiii....


Memang idaman sanubarilah.

A: Waaa bestnya tilam dia. berapa ni?
S: Ini 6 ribu
A: Wooooooo. u takde yang murah2 sikit ke? mahal sangat lah <--- dialog orang yang takde duit tapi berangan nak katil mewah
S: Ada. dalam sana X ribu. 


Simple yet elegan


A: Lawanya!!
S: Yang ini tengah promotion 50%. harga asal X ribu. katil harga lain. tapi sekarang tengah offer. jadi beli ni dapat katil free. lagi dapat soft pillows free. tilam ni ada 10 years warranty
A: Waa.. bestnya. lembut giler tilam dia
S: Ini 100% Latex maa. u duduk sini, i lompat hujung sana takde rasa ooo
A: Sampai bila offer ni?
S: Sampai hujung bulan ni saja
A: Hmmm.. ok lah nanti i datang balik lah. kasi fikir dulu yer

Keluar jer dari kedai bla bla bla discuss ngan hubby. kami betul2 dah jatuh cinta pandang pertama sama itu katil lah. tapi bila kira bajet sana sini, macam semput jer hahaha. dengan mak nak guna duit lagi..

Diamlah aku menunduk seribu bahasa... katil idamanku..... huhuhu

Masuk kereta, duk bebel lagi.

"Bestnya kalo dapat katil tu.. lama dah orang nak katil macam tu awak. katil idaman kita tu"

Bincang punya bincang, we came out with decision. takmo pk panjang lagi dah.

Esoknya, kita kasi angkat! 



We go for king size sebab aku tengok queen size macam lah pulak. kami kan XXL hahaha. its quite pricey tapi takpelah. brand pown bagus.

Ada 3 pilihan warna. white, beige n dark brown. we choose ______ colour hehehe. nanti dah sampai lah aku kasi review.

Tak salah aku rasa berbelanja lebih sikit untuk tilam. lagipown dah berbulan2 kami tunggu nak beli tilam n katil for our room <--- jangan ditanya mana kami tido sebelum ni! hahahaha. memang niat hati nak beli yang elok terus. beli biar puas hati. insyaAllah kalo tilam elok, kuranglah masalah sakit belakang aku nanti. tido berkualiti lah konon lepas ni hahaha.

Alang2 dah ada dalam Carrefour, g survey bed sheet jap. yang kat rumah sume queen size. so nak tak nak kena lah beli yang baru.


Macam2 design lah ada. tapi akhirnya tak beli pown. bila katil dah sampai nantilah baru beli. tengah pening nak pilih kaler sebenarnya hahaha. bolehhh?

So Tata.

4 comments:

mia-ina said...

percaya @ tidak sarah...setelah sebulan mia bercuti...blog sarah ni mia terjah selalu...wp mia x komen..mia suke baca bab entry preggy....hehe..

ps: hrp save my new blog....moga ukhuwah kte kekal ya sarah

http://adin-mia.blogspot.com/

~YUN~ said...

besnya kalau ader tilam cm2,sedap golek2..memang best utk preggy woman,pinggng sti xsakit kan?=)

ibuhebat said...

memang pelaburan yang berbaloi. kalo ada waranti sampai 10 tahun lagi bagus. rasa mcm lama, tapi kejap je... anyway, salam kenal. jemput ke blog akak http://hebatkan.blogspot.com :)

aTy _faRed~ said...

kalau boleh beli katil lagi..ai pon nak katil macam ni..tak mo katil kayu dah..bisning..!!! hahaha...adik pakaikatil macam ni..die kate ok dan lebih tahan... n nampak lebih moden..tapi lambat lagi.kot..tunggu semua2 katil sedia ade tu roboh dulu..;p