Wednesday, December 28, 2011

Tempahan Barut

Hari Jumaat minggu lepas lagi dah dapat. baru sempat nak update pasal ni. i bought it HERE.

Sume aku tempah 3 set x 5 pcs/set = 15 barut. semuanya jenis bertali. mulanya ingat nak try yang zap on tapi risau lah nanti kena kulit baby takut sensitif pulak. maknya ni kulit sensitif.. mana la tau turun kat anak pulak hohoho.


1 set of cotton flannel bercorak. saiz M = RM24/set.

Corak sume aku tak pilih sebab aku macam pening sikit lah hohoho. last2 aku suruh jer Kak Mazlina yang pilihkan. yang penting kaler merah, hijau n biru.


1 set of cotton flannel (plain). saiz M = RM23/set.

Yang ni pown aku tak pilih kaler. tak kisah sangat lah. janji kainnya ok.


And 1 set of cotton putih. saiz S = RM18/set.

Memang aku sengaja beli 2 saiz. mulanya ingat nak beli saiz L, tapi bila ditanya dekat Kak Mazlina ni, dia kata L is too big for a newborn. takut jadi baju pulak nanti hahaha. so its ok lah, ambik S n M. ni pown dah besar aku tengok.


Then aku beli tungku herba baby ni for RM16. kecik tinonet jer. lebih kurang separuh tapak tangan jer kot.


So ada sesiapa berminat nak order? :)

So Tata.

6 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

nak order,tp rs cam awal plak
tngu 5 bulan

NoRr said...

xreti nk order kt web dia sbb canggih sgt, konpius dh try pg td last2 give up...adoiii

mRs mysarah said...

ekin:
mesti tak sabar kan? ;)

norr:
apa kata u terus call owner dia terus. lagi senang i rasa coz i pown buat mcm tu. ty apa nak tanya, then sms order

aTy _faRed~ said...

ai pon baru sampai tadi ni tempah lagi 5 helai saiz S sebab mak ai kate yg ai beli tu besau sangat..!! saiz L..huhu..jadi kongsi2 ngan adik sorang 5 helai..ni saiz S pon belikan tuk adik jugak... :)

mia-ina said...

good info ni..mia suke..ari2 dok survey barut gak...susah nk cari yg size s kecik muat baby

rini.borhan said...

ai..barut ni benda first kt bli..bli kat akak ni gak..but mase kemas bag baby tuk bw gi spital mak marah sbb warna warni..haha..mase bli da agak da..mom kate kain tu tak sesuai tuk newborn da lepas 1 bulan baru lei guna..so endup last wik bli gak yg ready made..kt bli jenam tolly joy kain dei sedap..bli gak jenama pureen..pk2 blik better bli yg tollyjoy je..hehe..

p/s: yag kaler2 tu turun kaler die jgn basuh campur ngan kaler putih k..