Wednesday, December 21, 2011

Kad Perakuan Nikah

Dah setahun menikah baru nak ambik kad hohoho. alaaaa bukan salah aku jugak. jabatan agama ni yang lambat.  sijil nikah dah dapat lama dah. kad pulak, nikah bulan 12/2010, kad siap 08/2011. 8 bulan tu!


Aku pown bukan lah selalu dapat balik kampung kan. time raya hari tu balik lah, tapi pejabat pulak tutup. so last weekend balik, sempat lah pegi kejap. nasib baik pejabat kat Ganu bukak on sunday.


Senang kan ada kad macam ni?

Oh yer, kitorang tak payah pegi buat kad ni sendiri pown. kalau di Ganu, before akad nikah tok kadi akan mintak gambar bakal suami isteri n duit RM113 kot. lupa lah. then tok kadi akan hantar semua ni terus ke pejabat agama n pejabat agama akan terus proses kad kita. senang keje. kalo nak harap pegi buat entah bila lah boleh buat hohoho.

P/s: Dekat Selangor kena pegi buat sendiri kan?

So Tata.

5 comments:

Asfiza said...

kat selangor kena g buat sendiri...hehe

~cahaya~ said...

saya punye xsmpai 4 bulan dah siap..
nikah bulan 2.. bulan 5 tu dah boleh collect.. :) ikot daerah jgak kot kan..?

erin moshimoshi said...

heee sng ade kad ..kalau x nak bawak salinan dye je kemana2

veesakura said...

me tak p buat2 lagi kad nikah. sebab nak kena p pejabat agama kedah, bli borang, then submit. after submit, dalam masa 3 buln, leh dapat kad

aTy _faRed~ said...

walaweeihh....memang lamer...!! nak dekat setahun gak ar..:) tak per..yang penting dah ade sijil nikah dan perhubungan tu dah kompem halal..:)