Wednesday, December 28, 2011

Jom Minum Susu

I'm using Anmum before. am thinking to change, tapi tak tau what brand should i use.

Then bila ada promoter datang n cite tentang kebaikan susu ni, apa salahnya mencuba kan?


Mamil Mama. for me and also for u baby! yang penting, its yummy yummy. rasa sebijik macam aiskrim vanilla. oh i prefer the original one. tak suka sangat coklat.

Dear baby:
"U take lottttsss of my calcium honey"

Semalam jer ada satu gigi pecah. i'm shocked! nasib baik dekat dalam. kalo dekat luar, dah rongak ok. inilah padahnya bila malas minum susu. setakat dah 7 bulan preggy ni, baru jer habis 700gm susu. wowwww "banyaknya"!!!!

Nasihat kepada mereka2 yang nak jadi ibu, or bakal jadi ibu, or sudah menjadi ibu, drink enough milk ok! its very good for u n your baby. please dont be like me. menyesal kemudian tiada gunanya sobsobsob.

Ok so lepas ni berjanji pada diri sendiri, pada hubby n pada baby jugak, will drink at least 1 glass of milk per day. insyaAllah kena rajin dan kuat semangat. chaiyok2!

So Tata.

7 comments:

Liyana said...

sy pun x rajin bangat minum susu.. rase nk muntah, sobbsobb =.='

aTy _faRed~ said...

tak tau kenape sejak pegnan kemain suker minum susu..hahaha..kekadang pernah minum sampai 4 kali sehari..risau gak kalau ade kesan lain kan..:) ramai kate mamil ni ok..sekarnag minum anmum coklat..ade gak terase nak ubah selera..hurrmm...mungkin ni mase yg sesuai since ramai cakap susu ni sedap..:)

n0rraslida alias said...

wah...cian gg pecah....sabau yew sarah! ^___^ wah tQ share infO best nih...:)

ciksuen said...

i kalu bab susu ni,,kejap on, kejap off,,kejap2 semangat minum,,pastu ilang tah ke mana..skg ni pon da bape ari da xminum susu ni..haish~

puansazusarin said...

waaaaaaaaa...sama ngan ani..xske minum susu...nk minum semnggu skli pun payah..kne try dumex ni pulak lah...rmai yg suggest dh...

mia-ina said...

terfikir gak nk cari susu di saat awl kehamilan ni..mujuq ada entry ni..hehe

rini.borhan said...

yup mamil mama mmg sedap..i loooikee too..tak try yg ori try yg coklat..kalo wat sejuk lagi sedap..cam milo ais..hehe.. tapi sbb GDM kn stop mnum susu..ade setengah kotak lagi..tp takpe lei mnum pas bersalin sbb susu ni lei formula tuk ibu2 menyusu gak..berbaloi2 kan..so tak yah bw milo segera gi spital..bw mamil mama yooo... :)