Wednesday, December 14, 2011

Persepsi: Scan Baby di Dalam Kandungan - Perlu atau Tidak Perlu

Bila ditanya pada orang, perlu ke nak scan anak dalam kandungan ni? penting ke? jawapan mereka:

Eh mestilah perlu!!
Selalunya golongan yang palinggggg suka n paling ramai kata perlu ni adalah mereka yang akan menyambut anak pertama. giler tak teruja nak tau anak kita kat dalam perut tu macam mana? then kalo couple yang dah ada anak pown, kadang2 mereka ni lagi teruja. yer lah, kalo dah ada sorang anak pompuan, kalo boleh yang kedua mintak2 lah lelaki kan. tapi kalo dapat perempuan jugak, itu rezeki dari Allah, kita cuba lagi :D

Tak payahlah.. surprise la sikit!
Memang kental lah mereka2 yang boleh sabar for almost 10 months tak nak scan anak dia kat dalam perut. gua respek lu la der!

Apa pown terpulanglah pada hak individu.. nak scan, silakan. duit poket sendiri yang keluar. yang penting:
  • Kepuasan
  • Tak menyusahkan orang

Got it? so kalo pada siapa2 yang kata scan ni tak perlu ke, kasi surprise ke, terpulanglah.. kalo kamu tak nak buat, janganlah dikondem mereka2 yang nak scan tu. anak dia, perut dia, duit dia..

Suka hati dia la nak skodeng anak dia berapa kali pown
Suka ati dia la nak skodeng anak dia laki ke pompuan pown

Jangan nak over sangat kondem orang boleh tak?

So Tata.

8 comments:

Liyana said...

setuju! :D

aTy _faRed~ said...

so far tak pernah lak kene sound sebab scan tetiap bulan..tapi kalau ade yang nak kutuk jugak..ape masalah orang tu ek..semua nak di kata nya...semua serbe tak kena..*mintak pelempang kot..;p

ciksuen said...

setuju jugak!

safiyyah osman said...

Org tu jeles la tuewww..kita ada manusia dlm tummy..hehehe..ada gak y ckp scan byk kali bahya baby..ntah apa2..semoga baby kita sehat dan kuat mcm kita jga akak..:)

amal said...

saya suka scan baby banyak2 kali! hehe.. esp masa awal2 dulu sebab tak tau baby dalam perut ok ke tak. macam skrg dah besar dah rasa baby gerak-gerak, at least kita tau, insyaallah baby ok.

Kami said...

saya sangat setuju! yeah! xkisah la ape org nk kata.. yg penting kite xmenyusahkan org.. =)

veesakura said...

saya suka p scan baby. baru sy tau baby i sihat ke tak. kalo tak, macam tak sure jer baby ok ke tak. tambah2 masa awal2, mana de rasa baby gerak bagai..

luvira said...

aah, ira scan tiap2 bulan...
ada gak suara2 yang cakap..ehh, nak buat pe scan tiap2 bulan...kan sama jea..tgu je la dia keluar..

ehh, suke kite lar kan, kite nak tgk anak kite...duit kite yg bayar...so pekakkan je telinga...n enjoy the memorial moment with ur baby ;)