Friday, December 9, 2011

"Nanti Kita Dah Tua Awak Nak Cari Lain Tak?"

Tengah malam beberapa hari lepas, hubby balik keje, layan tb jap cite Dilema Wanita.

Kisah dia pasal 1 pasangan ni yang suami dia curang. wife dia sendiri jumpa gambar perempuan lain dalam briefcase suami dia. n di pandangan wife si lelaki ni, that woman jauhhh lebih cantik n muda dari dia. dia tau suami dia yang salah tapi dia tak salahkan suami dia, but she blame herself sebab dah tua n tak cantik lagi dah after 10 years of marriage (dia kata tak cantik tapi aku tengok mantop jer si Fiza Elite tu hohohoho).

So si isteri ni pown bersusah payah ubah penampilan diri. tukar fesyen rambut sebijik macam that woman, ubah cara berpakaian, make up n siap buat pembedahan sedut lemak lagi sebab nak menandingi perempuan berkenaan. tapi dia terlalu obses sampaikan suami dia pown hairan n tak suka (coz suami dia dah mengaku itu salah dia sebab curang tapi dia dah janji takkan ulangi lagi).

Tengah2 syok layan cite tu, terpacul lah dari mulut becok aku ni:

A: Nanti kita dah tua awak nak cari lain tak?
H: Nak buat apa... sorang pown dah tak terlayan!

Hahahaha agak2 boleh percaya ke tak?


3 December 2010 ~ 3 December 2011

Masih setahun jagung usia perkahwinan kami. semoga ikatan ini akan terus diberkati-Nya. insyaAllah :)

No celebration at all. mencik ahh. bukan mencik kat hubby tapi mencik kat diri sendiri coz i am not able to prepare anything for him. on our anniversary (tepat 12 tengah malam), hubby keje shift malam. so i just call him n borak bla bla bla. macam yang dijangka dia akan lupa punya hohohoho. but its okay lah, i dont mind pown <--- coz he is always like that lah!

Paginya bila hubby balik dari keje, aku heret dia pergi Pureen Clearance Stock pulekkkk.


Penat 'berperang' dekat sana, balik rumah sume terbongkang kepenatan. malam tu teringin nak makan Domino's Pizza. pegi beli then balik rumah makan. lepas tu tido. that's all! nothing special pown :(. but its okay lah, that day we both behave very goooooodddd. no lah masam2 muka or gaduh2 kecik tu. everything went smooth sajer. okay lah tu kan? its better that nothing :)

Then besoknya lunch di rumah.


Thats all!

P/s: Cuba try tanya soklan camtu kat hubby korang. cer tengok apa reaksi dia plak :D

So Tata.

6 comments:

aTy _faRed~ said...

malas nak tanye..nanti sudahnyer gaduh..die tu sensitif bab2 macam ni..bagi die.. die tak akan kononnyer..die kate kalau ai mungkin ar..menyampah kan..huhu..[dah biase tanye dah..];p

choclairissa @ intan said...

i dh tanye awal2 dh soalan tu..samela jawapannye dgn hubby u..:)

hana yoriee said...

huh..nak kena tanya ke? hahaha..

hana pun tak plan apa lg utk anniversary yg jatuh hari ni. Just bg romantik wish gitu la pg td. kiss2 sikit..eheh =p

jap g lunch nak balik rumah la. nak wat apa yg patut. masak ke ape ke..eceyh, mcm larat aje!

anyway, happy belated anniversary sarah and husband..

Liyana said...
This comment has been removed by the author.
amal said...

happy anniversary :) sedap tengok lauk lunch tu ehehe...

malas jugak nak tanya hubby mesti dia tak suke :D

safiyyah osman said...

hehee..klu tanya dekat eli..msti dia dgn muka serius pastu jwb nak cari len..hahahaha... t__t


kak..say pun p juga pureen tue..ramai gila org..saya p hari ahad...dah xbyk brg sgt dah..